Anmeldelse af LG G4.
Vi har testet LG G4 og i anmeldelsen herunder kommer vi nærmere ind på både brugerfladen og designet.
LG G4 fremhævede specs:
- 5.5″ qHD IPS skærm med en opløsning på 1440 x 2560 pixels (ppi 538).
- Android 5.1 Lollipop med LG UX 4.0 lagt oven på.
- 16 MP primært kamera med optisk billedstabillisering og et 8 MP kamera foran.
- LG G4 vejer 155 gram og er 148.9 x 76.1 x 9.8 mm.
- Snapdragon 808 chip, hexacore – 2 x 1.8 GHz og 4 x 1.5 GHz CPU (64-bit) med Adreno 418 GPU.
- 3 GB RAM.
- 32 GB intern hukommelse med mulighed for isætning af micro SD kort op til 128 GB.
- Batteri: 3.000 mAh.
- LTE/Bluetooth/A-GPS/WIFI/NFC mm.
Vigtigt: Da vi bruger mange videoer i vores test af produkter, og disse videoer er en stor del af vores anmeldelser, rådes det til at se videoerne i anmeldelserne for at få det fulde overblik.
Udseende:
LG G4´s design har forandret sig til det bedre hvis vi sammenligner med den første “G” mobil (uden Optimus), LG G2 der nærmest var et stykke støbt plastik med en skærm.
Ikke bare kan vi skifte batteriet ud på LG G4, men designet er forbedret i form af at det er muligt at erhverve sig en version af LG G4 med en bagside af ægte naturfarvet læder.
Da LG lancerede G4 var jeg ikke så lun på ideén om at der skulle sidde en kalv omme bag på min smartphone, men efter at have testet G4 i 10 dage må jeg indrømme at det er rart at bruge i dagligdagen.
For det første giver læderet et rigtig godt grip omkring G4 så den ikke smutter ud imellem fingrene på dig, men du kan også placere den næsten hvor som helst uden at den glider ned og slår sig.
Dernæst er problemet med at skulle tørre fedtfingre af bagsiden helt væk, et problem som nyere smartphones som Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge ikke kan se sig fritaget fra grundet en bagside af glas.
Så til trods for mine negative tanker angående skind på bagsiden af mobilen er jeg nu blevet omvendt og synes at dette er ganske lækkert at bruge.
Omme på bagsiden (se billedet øverst i artiklen) har vi også kameraet og “rear keys”, som vi før har set på både G2 og G3, og de matcher fint med resten af designet.
Foran har vi den 5.5″ store skærm der iøvrigt er rigtig flot.
Da LG har placeret de fysiske knapper som tænd/sluk og volume op/ned omme bagpå er siderne helt rene for knapper, og skal du tænde eller slukke din LG G4 skal det altså være via den midterste knap bagpå, eller via et dobbelt-tap på skærmen.
På den nederste side/bund har vi indgangen til 3.5 mm Jackstikket og til opladning.
Jeg foretrækker at have Jackstikket øverst, men hvis du er typen der går med din mobil i forlommerne på dine bukser, så passer det perfekt med at du smider den ned i lommen med skærmen ind imod dit ben. På den måde holder du rigtigt på G4 når du tager den op af lommen og Jackstikket sidder øverst så det er nemt at plugge hovedtelefonerne til.
I forhold til G2 og G3 er G4 mere firkantet i designet, men den buede bagside gør at den ligger rigtig godt i hånden. Designet er produceret i plastik, og selvom at LG har givet mulighed for læder på bagsiden, så kan G4 designmæssigt ikke hamle op med andre ligesindede modeller som f.eks Sony Xperia Z3 og den førnævnte Galaxy S6.
G4 virker som en solid smartphone og bagbeklædningen sidder fint fast og der er ikke noget der knirker og knager når jeg presser lidt hårdt på LG G4.
Den firkantede form og manglen på aluminium og et vandtæt design falder dog ikke helt i min smag.
LG G4 dansk unboxing
Designet er bestemt fornyende med sin læder-bagside og jeg kan godt lide at bruge LG´s “rear keys” i det daglige, men holder jeg LG G2 i hånden (det var den første mobil med rear keys) og skifter til LG G4, så føles G2, til trods for at den helt i plastik, mere behagelig at holde på grundet den runde form.
Kamera:
LG G4 er udstyret med et 16 MP primært kamera og et 8 MP på fronten, og kameraet er en af de ting som LG har fokuseret på i deres promoveringer op til lanceringen af G4, og ikke helt uden grund.
Kameraet, der iøvrigt har optisk billedstabillisering, tager nemlig gode billeder, og kommer op på siden af de billeder som f.eks Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge, samt Sony Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact kan levere.
LG´s “OIS 2.0” teknologi giver sammen med linsen der har en blændeåbning på f/1.8 et virkelig godt kamera der lukker meget lys ind på billederne, og selvom at du stadig er nødt til at soretere i dine billeder, så er vi ved at være derhenne hvor næsten samtlige billeder kan bruges.
Ydermere sidder der under blitzen på bagsiden af LG G4 en farvespektrums-sensor der hjælper til med at detektere den korrekte farvebalance for hver scene.
Du kan her se billeder taget med LG G4.
Kameraet byder på masser af muligheder og du kan f.eks optage video i slowmotion og aktivere HDR, samt optage i DNG RAW. HDR har dog ikke overbevist mig og skal der skydes billeder med detaljer som f.eks græs og træer, så bliver kanterne knap så gode, og billeder skudt tæt på tager lang tid før fokus er fundet.
LG G4 bruger en modificeret Sony sensor (IMX234), hvilket er den samme som sidder i Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge (IMX240), samt i Galaxy Note 4.
Video-optagelserne er også ganske gode, og du kan optage i både 4K og fuld HD mm. En virkelig nyttig funktion er muligheden for manuelt selv at flytte fokus ved at berøre skærmen imens du optager video. Dette giver dig mulighed for at flytte fokus fra et objekt til et andet objekt ganske hurtigt.
Vores video om hvordan du bruger Galaxy S6 som fjernbetjening er optaget med LG G4 og der kan man rigtig se hvordan fokus bliver flyttet imellem vores TV i stuen og Galaxy S6.
LG G4 optagelse i UHD
I bund og grund er kameraet klart godkendt og du behøver ikke at have et ekstra kamera med i lommen hvis du har LG G4 med.
Kameraet kan hurtigt kaldes frem ved at trykke to gange på volume ned. På LG G3 og G2 skulle der longpresses på selvsamme knap, så her er altså en lille forskel.
På Galaxy S6/Edge skal der dobbeltklikkes på “hjem” knappen, og på Sony Xperia Z2/Z3 produkter er der en knap på siden kun til dette formål.
LG G4 er dog ikke lige så hurtig til at få kameraet frem som de øvrige nævnte produkter, men i forhold til at skulle til at lede efter kamera-ikonet i telefonlow9en er dette noget hurtigere.
Når du f.eks optager i slowmotion på Sony Xperia Z3 og overfører videoen til computeren, så er optagelsen stadig i slowmotion. Dette er ikke tilfældet på LG G4, og vil du se videoen i slowmotion skal du altså se den på LG G4.
Jeg har prøvet at uploade både til Dropbox og Google Drev uden held. Om dette er en fejl der kun er på den test-enhed jeg har modtaget ved jeg i skrivende stund ikke.
Opkald og SMS
Lyden under samtale er god, og selvom at opkaldsdelen (for mig personligt) nok er det jeg bruger mindst på nutidens smartphones, er det dog stadig en væsentlig del af produktet, og både opkald og SMS virker fortrinligt på LG G4 og lyden er klar under opkald.
På TDC´s net har jeg ikke oplevet at falde ud én eneste gang i løbet af test-perioden på 14 dage hvor LG G4 har været min faste følgesvend, og alle SMS´er er både modtaget og afleveret.
Det er muligt at lave om på designet i SMS-app´en og bestemme baggrunde og farver.
Under kontakt-personer kan du nemt beslutte om du vil ringe op, sende en mail eller en SMS mm.
Brugerfladen
Brugerfladen er LG UX 4.0 og i forhold til hvad vi så på LG G2 er der ikke meget der har forandret sig på dette punkt når det kommer til personlig tilpasning.
Som altid kan du bestemme mere eller mindre alt hvad hjertet lyster, og om det er muligheden for at tilføje nye knapper i bunden af skærmen eller bruger dobbeltvindue, så har LG G4 det hele.
I videoen herunder gennemgår jeg de vigtigste funktioner (for mig) i brugerfladen på LG G4.
Har du problemer med at se videoen herunder, kan du finde tips til brugerfladen på LG G4 på vores Youtube-kanal.
LG G4 tips til brugerfladen
Praksis:
Uanset om vi snakker HTC eller Sony smartphones, så har de alle det til fælles at verdens-herskeren Samsung er deres nærmeste konkurrent og sådan ligger landet også i dette tilfælde.
Da Samsung lancerede deres Galaxy S6 serie var de gået bort fra det udtagelige batteri, samt support af micro SD kort til at udvide hukommelsen med.
LG G4 har ikke bare et større batteri end Galaxy S6, men det er også udtageligt, hvilket nok vil glæde en del.
Desværre er der så ikke mulighed for at oplade trådløst ud af boksen som Galaxy S6/Edge understøtter, og til trods for at LG G4 understøtter Qualcomms hurtig-opladning, så medfølger der kun en 5V/1.8 A oplader med i salgskassen, så hvis du vil gøre brug af dette skal du altså op med pengepungen.
Selveste batteritiden er dog ikke imponerende, hvilket allerede slog mig da LG lancerede LG G4. En 5.5″ skærm med en opløsning på 1440 x 2560 pixels kræver noget at spise, og til trods for at jeg gav LG G4 en ordentlig gang morgenmad hver dag i test-perioden, så har jeg kun kunne presse 12 – 16 timers brug ud af den.
Hertil skal der siges at jeg bruger mine smartphones rigtig meget og skærmtiden har været imellem 4 og 5 timer, afhængig af om jeg har opholdt mig udenfor eller indendørs. Opholder jeg mig ude i solen er der mere lys i skærmen og batteriet vil blive hurtigere spist.
Jeg har konstant haft synkronisering og LTE tændt, samt brugt kameraet der virkelig kan spise noget aftensmad.
Det betyder at du sagtens kan nøjes med at lade LG G4 op én gang om dagen uden at du behøver at bekymre dig om at den løber tør for strøm midt i arbejdstiden, hvilket er godt nok for langt de fleste.
Jeg havde dog håbet at LG G4 ville holde strøm lidt længere og den kan ikke hamle op med Sony Xperia Z3, der efter min mening pt er den smartphone der holder bedst strøm.
Skærmen på LG G4 er blandt de flotteste jeg har set på smartphones indtil videre, og alt står knivskarpt på skærmen, der iøvrigt reagerer hver gang jeg berører den.
Som på mange andre smartphones er der efter min mening ikke nok lys i skærmen når jeg opholder mig i solen, og sidder jeg i direkte solskin er LG G4 nærmest ubruelig, ganske som de fleste andre smartphones.
I forhold til forgængerne er der dog mere lys i skærmen, således at visibiliteten på G4 er et hak bedre end på G2 og G3.
Som i kan se herunder, så klarer LG G4 sig fint i forhold til konkurrenter som Galaxy S6 Edge, Sony Xperia Z3, og Sony Xperia Z3+, og i den sidste del af videoen (hvor lysstyrken er på 100%) er det tydeligt at G4 lakker lidt bagud i forhold til de andre når talen falder på synsvinkel.
Har du problemer med at se videoen kan du se skærm-testen imellem Galaxy S6 Edge, G4, Z3, og Z3+ på AppsAndroid´s Youtube-kanal.
Skærm test
I den daglige trummerum er LG G4 en fin følgesvend og jeg er begyndt at holde rigtig meget af læderet på bagsiden, der ikke kræver at blive vasket konstant for at holde sig pæn.
Læderet giver som før nævnt også et godt grip i telefonen.
LG G4 egner sig perfekt til at se film på med den 5.5″ store skærm og lyden er okay når der bliver skruet højt op.
En fed funktion er muligheden for via IR remote at benytte G4 som fjernbetjening.
LTE/wifi/GPS/NFC/Bluetooth fungerer som forventet og jeg har ikke oplevet problemer overhovedet.
Tilbud på skærmbeskyttelse: Vi har tilbud på LG G4 panserglas og beskyttelsesfilm til LG G4 i vores AppsAndroid shop.
Du kan her læse vores test af Panzer panserglas og beskyttelsesfilm.
Konklusion
Jeg har været ganske tilfreds med LG G4 under test-forløbet og det læder på bagsiden, som jeg først rynkede næse af, er jeg kommet til at holde en hel del af efter 14 dage med LG G4.
Jeg har ikke oplevet at der har været nedbrug eller lignende og vi kan herfra anbefale LG G4 til dem der måtte overveje et køb af denne.
Da jeg er stor film-freak, og nyder at ligge på sofaen og se film på min smartphone eller tablet, er lyden en ret stor del af min oplevelse. LG G4 har en udmærket lyd, men sammenligner vi med stere-højtalerne på f.eks HTC One M9 eller Sony Xperia Z3+, så er LG langt bagude, og dette trækker ned.
Derudover er designet ikke vandtæt, det er ikke engang i aluminium, og selvom at læderet giver G4 en lidt mere lækker følelse, så er kvaliteten bare bedre og mere lækker ved en smartphone i glas og alu.
Skærmen og kameraet er til gengæld noget af det bedste jeg har mødt, der er mulighed for at tage batteriet ud og brugerfladen giver mange muligheder for at personalisere efter dit behov, og LG G4 klarer fint at overbevise mig om sit værd, og der har ikke været nogen former for sygdomme under test-forløbet eller lignende, og den fortjener at få 5/6 stjerner.
Min vurdering: 5/6
Tip: Du kan med fordel følge vores LG G4 samling på Google+ og få hjælp i vores Android forum hvis du har brug for det.
Har købt G4 og kan nikke genkendende til det du skriver 🙂
Okay test af G4 og fedt med alle de videoer men der mangler nogen billeder taget med kameraet i G4 det skal der da være i en test 🙁
Det er der skam også 🙂 der er et link i afsnittet om kameraet med billeder taget med G4…
den burde ha 6 ud af 6 stjerner. bedre skærm end på konkurrencen og bedre batteritiden end på den ny samsung og bedre kamera end på alle andre så det kan du jo tænke over 🙁 🙁
Prøv at kig den video igennem hvor Høy sammenligner skærmen på dem .Galaxy S6 har overdimensioneret tegnefilms farver og G4 har en dårlig betragtnings vinkel .Synes at Z3+har den bedste skærm.du skulle ha haft M9 med i sammenligning 😛 køber i selv alle de mobiler eller hvordan ka det vær at du har så mange nye mobiltelefoner liggende ?
skal skal ikk skal skal ikk 😛
Kan ikke helt bliver enig med mig selv om det læder er godt eller dårligt så hvis du var negativ over for det i starten og ikke er det længere må det vel være ok 😛 men det er lie 600 kroner mere hvis der skulle læder bag på og det ved jeg ikke om jeg er klar til at give ved slet ikke om jeg vil ha G4 men den tiltaler mig 🙂
tak for testen. lækkert med alle de videoer.villeønske at du brugte mere tid på kameraet 🙁
har selv g2 og vil ikke skifte den ud allerede men hvis jeg ville så sku det vær til g4 8) 8)
kanon test af g4 hr høy ved heller ikk rigtigt med det læder 😛