Test af Sony Xperia Z3+ (Plus).
Anmeldelse af Sony Xperia Z3+, og vi går i testen tæt på skærmen, kameraet, samt batteritiden.
Sony Xperia Z3+ fremhævede specs:
- 5.2″ IPS Triluminos fuld HD (1080 x 1920) skærm.
- 32 GB intern hukommelse (mulighed for udvidelse af hukommelsen via micro SD kort op til 128 GB).
- 3 GB RAM.
- Snapdragon 810 chip – octacore, 4 x 1.5 GHz + 4 x 2.0 GHz, og med Adreno 430 GPU.
- IP68 klassificeret (kan ligge 30 minutter på bunden af et halvandet meter dybt ferskvands bassin).
- Batteri: 2.930 mAh.
- Vægt: 144 gram.
- Størrelse: 146 x 72 x 6.9 mm.
- 20.7 MP primært kamera og et 5.1 MP kamera på fronten.
- Wifi/Bluetooth/NFC/LTE mm.
- Android 5.0.2
Sony Xperia Z3+ er efterfølgeren til Sony Xperia Z3 og lanceret på den anden side af kloden under navnet Sony Xperia Z4. Der er dog tale om præcis den samme telefon.
Vigtigt: Videoerne er en del af testen så spring dem ikke over.
Udseende og design:
Der er ingen tvivl om at Sony Xperia Z3+ er arvtageren til produkter som Sony Xperia Z2 og Sony Xperia Z3, og ligger du dem side om side med hinanden på bordet, så kan du godt komme til at tage fejl af dem hvis du hurtigt kigger på dem.
Designet er nemlig det samme, og med glas på front og bag og en aluminiums-ramme til at holde det hele sammen med, så er der atter en gang tale om en smartphone der hører til toppen af poppen når talen falder på designdelen.
Nogle af jer havde muligvis håbet på at designet var lidt længere væk fra Sony´s tidligere topmodeller, men hvorfor ændre på noget der virker, og virker, det er præcis hvad det gør.
I forhold til Samsung Galaxy S5 og til Galaxy S6 var der er en masse i designet der kunne forbedres, hvilket det også blev, men Sony har allerede fundet deres hylde designmæssigt og jeg synes det ville være synd at ændre dette alt for meget.
Samsung forbedrede designet ved at begynde at bruge aluminium, men desværre skrottede de det vandtætte design, hvilket netop er en af styrkerne ved designet på Sony Xperia Z3+, og da Sony for flere år siden overgik til metal på siderne, så er det begrænset hvor meget mere der kan ændres udseendemæssigt, ud over størrelse og vægt.
I forhold til forgængeren, Xperia Z3, er Xperia Z3+ iøvrigt 0.4 mm tyndere og 6 gram lettere og føles lidt rundere i hjørnerne når man holder den, samt er den ikke nær så glat.
Der er også tilføjet vandtæt micro-USB indgang til opladning under bunden, og de magneter der prydede siden på Xperia Z3/Z3, så den kunne oplades via en dock, er også fosvundet.
Ved siden af indgangen til opladning er der mulighed for at binde en snor i Xperia Z3+, ganske som du kender det fra kameraer og video-optagere.
På venstre side er der kun én enkelt indgang og dette er til Nano SIM-kortet samt til micro SD kortet, der i Sony Xperia Z3+ skal ligges i samme skuffe.
På højre side er den velkendte runde tænd/sluk knap, samt volume op/ned og disse er placeret så de fleste ville kunne tænde og slukke for Xperia Z3+ med én hånd, ligesom at det også er nemt at skrue op og ned for lydstyrken under opkald med samme hånd som du holder telefonen med.
Nederst på højre siden er den dedikerede kamera-knap der uanset hvor du befinder dig i brugerfladen på Xperia Z3+, hurtigt giver dig adgang til kameraet når de vigtige øjeblikke skal fanges.
Øverst er 3.5 Jackstikket, og som på Xperia Z2 og fremad (Xperia Z2 var verdens første smartphone der understøttede 5 pins-Jackstik) kan du ved at bruge de rigtige hovedtelefoner gøre brug af den ekstra pin til f.eks støjregulering.
Jackstikket er også vandtæt så længe du ikke stikker noget ned i det under vandet.
Hjørnerne er lavet af gummi, hvilket skulle give bedre beskyttelse imod stød og tab af mobilen.
Vi ser nærmere på designet i videoen herunder.
Sony Xperia Z3+ unboxing
En del ejere af Sony Xperia Z3 har oplevet at glasset, enten på bag eller front, er flækket, og det uden at de har tabt den fra store højder osv. Flere har oplevet det imens de har haft den i bukselommen eller den lå til opladning.
Jeg har selv haft en Xperia Z3 det sidste halve år og den eneste gang at heg har oplevet dette, er fordi at den faldt ned fra mit arbejdsbord imens den lå til opladning.
Brug for hjælp til din Android smartphone, tablet, smartwatch mm? Så få gratis hjælp i vores Android forum.
Ellers har jeg brugt den som alle andre og har altså ikke selv haft problemer med dette uden at der var en grund til det (et 90 cm fald er en god grund).
Under test-perioden med Sony Xperia Z3+ har jeg haft den i mine bukselommer dagen lang, også imens jeg cykler. På nogle af mine cowboybukser er lommerne små, og Sony Xperia Z3+ har ligget godt i spænd når børnene skulle hentes fra skole og børnehave, og det uden at tage skade af det.
Den har også dagligt fået et bad for at tjekke om den virkelig er vandtæt, og det er den.
Design mæssigt består Sony Xperia Z3+ med topkaraktér. Designet er noget af det flotteste og mest lækre på markedet lige nu, hvis ikke dét flotteste, og Sony har virkelig fundet den helt rigtige designlinje.
Kamera:
Med et 20.7 MP primært kamera og et 5.1 MP kamera på fronten er Xperia Z3+ godt udstyret når der skal knipses billeder på ferien eller hjemme i haven, og selvom at det er samme ISO 12800 certificerede Exmor RS kamera som Sony også brugte i forgængeren Xperia Z3, så er kameraet i Xperia Z3+ bedre end kameraet i Xperia Z3, især når der skal tages billeder på tæt hold.
Her fokuserer kameraet i Xperia Z3+ nemlig en anelse hurtigere end kameraet i Xperia Z3, og der er færre billeder der skal kasseres. Du kender det sikkert selv…du har taget en masse billeder og skal gennemgå dem, og der er altid nogle der enten er ude af fokus eller hvor snapperen har været for langsom og billedet derfor ikke viser det du havde håbet på.
Ved brug af Xperia Z3+ som mit primære kamera i test-perioden har det været minimalt hvor mange billeder jeg har måtte kassere.
Ganske som på Xperia Z3 er der “steadyshot”, som skal opveje manglen på optisk billedstabillisering, og den “automatiske indstilling” der genkender omkring 40 forskellige motivtyper, lige fra optagelse i direkte sollys til optagelse af børn i bevægelse.
Du kan her se billeder og videoer taget med Sony Xperia Z3+.
Bruger du manuel indstilling kan du selv vælge hvor lyst det skal være og hvilken form for forkusering du foretrækker.
Sony leverer kamera-moduler til både Apple, Samsung, og LG mm, og i nye topmodeller som LG G4 og Samsung Galaxy S6 Edge sidder der en Sony IMX sensor med optisk billedstabillisering.
Grunden til at Sony ikke selv bruger disse i deres egne topmodeller, er nok at designet ville blive ødelagt.
I praksis er der dog ikke den store forskel på om man tager billeder med SGS6 eller Sony Xperia Z3+, og generelt gør “steadyshot” faktisk et lige så godt stykke arbejde som rigtig optisk billedstabillisering. Jeg kan ihvertfald ikke se at der skulle være en stor forskel.
Det er muligt at installere apps direkte i kameraet på Xperia Z3+, hvilket betyder at du selv kan hente nye apps til kameraet hvis du mangler noget specialt.
Fra start er der apps som f.eks AR effekt, der kan påsætte masker eller store næser på personer eller få dinosaurer til at gå omkring og brøle.
Du kan også smide brandbomber eller skyde med pile efter de objekter du tager billeder af.
Video-optagning fungerer også rigtig godt, og både lyd og billede er helt perfekt. Her er jeg især overrasket over hvor gode videoerne bliver hvis der f.eks optages i direkte solskin.
Alt i alt, et kamera der uden problemer lever op til Sony´s ry indenfor netop dette.
En ulempe er dog at jeg et par gange har oplevet at kameraet lukker ned grundet at det bliver for varmt.
Opkald
Opkald og SMS er nok noget af det som jeg bruger mindst på mine telefoner, men derfor betyder det ikke at vi bare helt glemmer dette.
Lyden er god under opkald, og og en rigtig brugbar funktion er muligheden for at bruge Sony Xperia Z3+´s indbyggede telefonsvarer, der er meget nemmere at gå til end den du har fra din teleudbyder.
Volume op/ned, som sidder på højre side af telefonen, er placeret helt perfekt når du skal skrue op og ned for lyden under samtaler.
Vil du aktivere bevægelsesmuligheder kan du og så det, og du kan f.eks vælge at når der kommer et indgående opkald, så kan du besvare det ved blot at løfte Sony Xperia Z3+ op til øret. Du kan også afvise opkald ved at ryste enheden og ved at vende den om kan du slå ringeren fra.
Du kan også vælge at ringe fra hemmeligt nummer og få besked om indgående opkald imens du er midt i ét.
SMS-delen fungerer ligeledes fint, du skal bare huske at hoppe ind under indstillinger og mere og så hente din udbyders indstillinger til MMS osv, ellers kan du ikke modtage MMs´er.
Praksis:
Sony Xperia Z3+ kommer med en 5.2″ fuld HD IPS Triluminos skærm, og skærmen er i forhold til lillebroderen, Xperia Z3, forbedret på flere områder, til trods for at der er tale om den samme skærm.
F.eks er skærmen noget nemmere at bruge under vand, hvilket næsten var umuligt på Xperia Z3, og det blålige skær i de hvide farver som Xperia Z3 led af, er næsten fuldstændig væk på Xperia Z3+.
Der er stadig en lillebitte blå at se, men som du kan se herunder på billedet er den hvide farve på Xperia Z3+ (til venstre) meget mere hvid end farven på Xperia Z3 (til højre).
Skærmen har, i forhold til nogle af de konkurrende modeller, en lavere opløsning (1080 x 1920 imod 1440 x 2560 pixels), men i praksis skal man virkelig kigge nøje efter hvis man skal se forskellen.
Alt står skarpt på skærmen og synsvinklen er noget bedre end på f.eks LG G4, og som du kan se herunder i videoen så klarer den sig rigtig godt, og farverne bliver ikke forvrænget når der kigges fra siden som på Samsungs Amoled.
Skærm-test: LG G4 vs Samsung Galaxy S6 Edge vs Sony Xperia Z3 vs Sony Xperia Z3+
Skærmen er dejlig nem at holde ren for fedtfingre og sidder du udenfor i solen findes der på nuværende tidspunkt ikke en smartphone (ikke som jeg har prøvet anyway) der kan levere så tydelig en skærm med så meget lys uden at farverne på skærmen bliver “ødelagte”.
Batteri:
En funktion jeg efterhånden har lavet en hel del videoer via, er muligheden for at optage skærmen. På alle andre smartphones er det kun muligt at tage et screenshot, og her går Sony skridtet videre og lader os optage en video af hvad der sker på skærmen.
Herunder har jeg brugt skærm-optageren til at vise jer hvordan i aktiverer STAMINA på Xperia Z3+.
Strømstyring og Stamina på Sony Xperia Z3+
En af de ting jeg først bed mærke i da Sony lancerede Xperia Z3+, var at batteriet var mindre end på forgængeren Xperia Z3. Faktisk er der tale om formindskelse på omkring godt og vel 5%.
I praksis er der dog ikke den helt store forskel på batteritiden på de to produkter, og med samme lysstyrke i skærmen har jeg ganske uvidenskabeligt på den gode gammeldags metode, ved at lade telefonerne afspille det samme indhold med samme lysstyrke, regnet mig frem til at forkskellen er på omkring 25 minutters skærmtid til fordel for Sony Xperia Z3, der altså stadig er mesteren over batteritiden.
Dog skal vi her tænke på at skærmen på Xperia Z3+ er 165 lysere end på Xperia Z3, hvilket gør at du lettere kan bruge den i solen. I praksis betyder dette at der bliver spist mere batteri, men takket være Snapdragon 810 chippen, der iøvrigt også understøtter “quick charge 2.0”, samt det faktum at Sony har valgt ikke at bruge QHD skærm, men “kun” fuld HD, så slår Sony Xperia Z3+ de nærmeste konkurrenter som f.eks LG G4 og Samsung Galaxy S6 af banen hvis vi sammenligner batteritiden på disse.
Herunder kan du se på det første screenshot at jeg ved at have lysstyrken på 60% automatisk indendørs har brugt 50% af batteriet på omkring 10 timer…what, jamen det er da ikke særlig imponerende er det?…
Jo, det er det faktisk, for når vi trykker os længere ind kan vi se at jeg i løbet af de 10 timer har haft en skærmtid på 4 af timerne, hvilket i praksis betyder at skærmen har været tændt i 4 timer nonstop i løbet af de 10 timer.
Skærmtiden er brugt på Netflix, hvilket ved siden af også napper batteri, og selvom at jeg har opholdt mig indendørs er dette stadig noget bedre i forhold til hvad jeg kunne presse ud af konkurrende modeller.
Opholder du dig i solen vil du ikke kunne presse så lang en batteritid ud af den.
Performance:
Brugerfladen kører gnidningsfrit og Snapdragon 810 chippen med octacore proccesor og Adreno 430 GPU gør et rigtig godt stykke arbejde. Der har været meget snak omkring Snapdragon 810 og dens problemer med varme, men jeg har kun oplevet at Sony Xperia Z3+ bliver rigtig varm når jeg downloader store film fra Viaplay på 4G, eller når jeg har sat den til opladning og bruger den som mobilt hotspot så en anden enhed kan få netværk.
Tunge spil og film kører som en drøm og uden at den bliver alt for varm bagpå og med 3 GB DDR4 RAM er der masser af plads til dette uden at det hakker.
Da der er tale om en chip med 64-bit understøttelse fylder systemet det dobbelte af hvad du ellers er vant til. Det betyder at ud af de 32 GB intern hukommelse der er på Sony Xperia Z3+, er der omkring 21 GB tilgængelig til forbrugeren (plus du kan isætte micro SD kort op til 128 GB), så i forhold til 32-bit tager systemet altså en hel del mere plads.
Jeg oplever ingen lange ventetider eller lignende når jeg presser den lidt.
Antutu benchmark
Funktioner som GPS, Bluetooth, NFC, LTE, Wifi virker som det skal og i test-perioden har jeg 24/7 haft forbindelse til mit Smartwatch 3 og mit Smartband Talk via Bluetooth uden at opleve sygdomme af nogen slags.
4G og wifi har ej heller drillet og Xperia Z3+ har i det hele taget opført sig rigtig pænt.
En funktion vi bruger rigtig meget herhjemme er PS4 Remote Play, som kan bruges på Xperia Z2/Z3 serien og fremefter. og muliggør at du spiller Playstation 4 spil direkte på din Sony Xperia uden at optage fjernsynet i stuen.
Du kan bruge din Playstation 4 controller eller du kan bruge touch-knapperne der dukker op på skærmen.
Du kan læse mere om PS4 Remote Play her.
Lyd:
En vigtig, men ofte overset del på Sony´s topmodeller, er at der på fronten er placeret to stereohøjtalere i hver sin ende af telefonen så det passer med at når du holder mobilen på langs, at der er én højtaler i hver side.
Dette betyder at film kan nydes i stereo, og det er mig en gåde hvorfor det kun er HTC og Sony der ser det vigtige i dette. Har du først set en film hvor lyden kommer ud foran på mobilen eller tabletten via to stereohøjtalere, i forhold til at lyden kommer ud af én enkelt højtaler placeret enten bagpå eller under bunden, og går du bare lidt op i lyd når der skal ses film, så er dette et must have på din mobil.
At kunne høre når en bil kører over i venstre side af skærmen er for mig en vigtig del af hele film-oplevelsen, og når nu min bedre halvdel (faktisk er det lidt imponerende som hun har klaret dette i løbet af nogle år, og helt uden brok fra mig..mindes det var noget med at de ikke længere passede til vores stil og noget med at hun så ville gå med til at vi købte et 47″ Sony TV…hmm hmm.smart smart..nå videre) har nedgraderet de 5 til 7 højtalere der før i tiden sørgede for at jeg havde surround lyd når vi så film i stuen på vores TV, til at lyden nu kommer fra TV´et, så nyeder jeg at jeg kan nørde lidt rundt med lyden på mine mobiler og tablets.
Sony giver nemlig ikke bare mulighed for at høre lyd i stereo, men går du ind i lyd-indstillingerne kan du aktivere virtuel surround i både hovedtelefonerne og via de frontale sterehøjtalere.
Du kan også vælge hvilke hovedtelefoner du benytter og Sony Xperia Z3+ vil så optimere lyden derefter.
Surround til hovedtelefonerne virker ret godt og hvad der virkelig overrasker mig er, at surround via de frontale højtalere også virker i praksis.
Holder du mobilen et stykke foran dig (som du ville gøre når du ser film) og aktiverer surround, så bliver lyden kastet bag om dig og lyd-oplevelsen bliver tydeligt forbedret, især i action-scener.
En anden funktion er den indbyggede equalizer der både kan give mere bass og diskant, og du kan nemt finde den lyd der passer til dig.
Du kan også vælge at Sony Xperia Z3+ selv skal optimere lyden, og en sidste, men virkelig brugbar mulighed, er at du kan aktivere “Dyn. Normaliseringsfunktion” der gør at lydene mere eller mindre bliver afspillet i samme højde. Du har sikkert set en dansk-oversat film hvor talen er meget lav og hver gang der kommer en anden lyd er den dobbelt så høj som talen, hvilket er ret belastende. Dette problem kan afhjælpes ved at aktivere førnævnte funktion.
Lyden er iøvrigt rigtig god, og højtalerne kan spille forholdsvis højt når der skal lyttes til musik fra f.eks TDC Play.
Bagbeklædningen kan godt vibrere lidt når der skrues helt op for lyden, men du skal have hånden på bagbeklædningen for at mærke det.
Aktiverer du “bassboost” kan Sony Xperia Z3+ levere en forholdsvis fornuftig lyd og med tanke på at der er tale om lyd på en smartphone er den bestemt godkendt.
Konklusion:
Siden Sony Mobile kom lidt sent ind på mobil-markedet (for alvor) med Sony Xperia Z i begyndelsen af 2013 har jeg rigtig godt kunnet lide deres design, samt det faktum at man altid vidste at deres mobiler var vandtætte.
Sony Xperia Z3+ er IP68 klassificeret, hvilket betyder at den selvfølgelig også er både støv og vandtæt, og med et førsteklasses design der helt sikkert vil få folk til at spørge ind til den, får den vores varmeste anbefalelse
Sony Xperia Z3+ – alt det gode fra Sony samlet i én smartphone.
Jeg havde mine tvivl om hvorvidt det kunne betale sig at opgradere fra Xperia Z3 til Xperia Z3+, men efter at have brugt Xperia Z3+ i 14 dage har jeg ikke lyst til at gå tilbage til Xperia Z3.
Lyden og kameraet er forbedret, det samme er designet der har fået tilføjet vandtæt USB indgang, og skærmen er kalibreret så den nu viser hvid som hvid, og med en Snapdragon 810 under køleren, samt 3 GB DDR4 RAM, er der masser af hestekræfter at lege rundt med.
Der er ikke fingeraftrykslæser og pulsmåler som på Galaxy S6, men til gengæld er designet vandtæt, der er stereohøjtalere på fronten, mulighed for at udvide hukommelsen via et micro SD kort, og så har Xperia Z3+ en glimrende batteritid.
Sony Xperia Z3+ – design, lyd og kamera i topklasse.
I test-perioden har alt virket som det skulle og brugerfladen, der læner sig tæt op af den rene Android, har kørt uden nogen problemer af nogen slags.
Batteritiden overgår hvad konkurrenterne kan levere på deres topmodeller og med et design, samt et kamera der er i topklasse, fortjener Xperia Z3+ at få tildelt 6/6 stjerner.
Sony Xperia Z3+ – lad opladeren blive derhjemme.
Den vejledende udsalgspris ligger på 5.499 DKK og bestiller du en Sony Xperia Z3+ inden den 25. juni får du et Action Cam til en værdi af 2.000 DKK med i prisen.
Vi kommer nærmere ind på Sony´s action cam i en senere artikel.
Husk: Følg vores Sony Xperia Z3+ samling på Google+, samt følg os på Twitter og Youtube for at blive holdt opdateret, og hop til vores AppsAndroid shop for at se de gode tilbud.
bedste smartphone ever.har lidt problems med at den overopheder men alt i alt er jeg godt glad for den 8) 8)
Så er den bestilt. Tak for en grundig anmeldelse jeg vender helt sikkert tilbage igen til dette websted 8)
Primo test af et primo produkt .
For dyr i forhold til S6 der har fingeraftrykscanner og indbygget infrarød remote. jaja den er ikke bygget til at ku blive våd men hvor mange har lige prøvet at miste en mobil fordi den er blevet våd 😛
Tro det eller la vær der er mange det tager mobilen i toilettet 🙂 og den er go nok jo.
jeg har tabt min telefon to gange i toilettet og for at sige det pænt ødelagt begge gange så det sker altså 8)
men hold da op hvor er de nye smartphone dyre nu til dags 🙁
jeg har spenderet (det ved du godt Høy for jeg har været en ivrig debbatør her inde ved dig) penge hver gang Sony har produceret en ny flagskib siden de startede og det gør jeg osse denne gang 8) 8) var meget i tvivl om det ku betale sig at kassere min Z3 som jeg er vildt glad for men efter at ha læst testen er jeg sgi bar nød til at ha z3+ 😛 det bliver kæresten ikk glad for 🙁
Jojo du har fulgt os i mange år 🙂
ku virkelig godt overveje at opgradere min Z3 til Z3+ og det lyder som om at du (Høy) også overvejer at købe Xperia Z3+? Nu ved jeg jo at du har Xperia X3 så hvis du køber Z3+ må du jo mene at den er det værd 😛
Har haft Z3 siden den udkom i Danmark og selvom det stadig, i mine øjne, er en af de bedste telefoner derude, til trods for at den er fra sidste år, så synes jeg at ændringerne i Z3+ lige giver den det ekstra. F.eks er det dejligt at skærmen er så lysstærk nu hvor sommeren er på vej og som jeg skriver i testen, så mener jeg bestemt at det er værd at opgradere fra Z3 til Z3+ og hvis du køber den er jeg sikker på at du giver mig ret 🙂 så jo jeg regner med at jeg skifter min Z3 ud…
I den video om skærm er det klart Z3 Plus der har den bedste skærm især helt til sidst når der er fuld lys i skærmen .Er ellers til Samsung men farver på Samsungs mobil ser helt forkert ud i forhold til farver på de andre 🙁
jeg er komplet og aldeles enig med dig Sammi skærm på den ny Sony er den flotteste af dem der er med i den video.
hvorfor er testen først færdig nu? Jeg har ventet på den længe og er det ikke længe siden du laver din unboxing? Nå pyt jeg glæder mig til at læse den i morgen når jeg har tid 🙂 go weekend til jer alle sammen .
Det er præcis 14 dage siden vi modtog den og lavede unboxing af den og vi tester ,hvis muligt ,helst produkter i 14 dage . Vi mener ikke at en uge er nok til at vi kan give jer en seriøs anmeldelse, og selvom det godt kan være lidt træls at gå og vente på at jeg får snøvlet mig færdig, så bliver resultatet mere robust ..Og jo tak og også en god weekend til dig 🙂
Uber cool anmeldelse og er fuldstændig enig i det med lyden.det burde sgu være standard at mobiler anno 2015 har stereo højttaler foran men nej sådan hænger det ikke sammen 😛
Som altid en fornøjelse at læse dine anmeldelser og AppsAndroid er altid det første sted vi tjekker når vi skal købe nyt. har fulgt jer i mange år 8)
Som altid en fornøjelse at læse dine anmeldelser og AppsAndroid er altid det første sted vi tjekker når vi skal købe nyt. har fulgt jer i mange år 8)
rigtig go test.syns den er lækker men jeg syns ik at den er værd at opgrader til fra z3 eren 🙁
Så du mener at det er værd at opgradere men ikke strengt nødvendigt?