En ny undersøgelse viser at mobilen gør os mere sociale.
En ny nordisk undersøgelse foretaget af analyseinstittutet Cint på vegne af Samsung, viser at vores mobiler ikke bare er et stykke praktisk teknologi der sover ved siden af os om natten og viser os vej om dagen, men at de også er med til at gøre os mere sociale.
Undersøgelsen er baseret på 1.012 personer og 66% af disse mener at deres mobiltelefon gør dem mere sociale og 67% ville føle panik hvis de mistede eller glemte deres smartphone.
– Test af den originale trådløse oplader til Samsung Galaxy S6/Edge
Halvdelen af danskerne der deltog i undersøgelsen svarer at de tjekker deres mobil to gange i timen eller mere, og i aldersgruppen 16 – 24 år svarer 30% at de tjekker deres smartphone mere end 6 gange i timen.
De ældre bliver mere sociale med en smartphone i hånden
Til trods for at det er de unge der tjekker deres mobil oftest, skal vi helt over i en anden aldersgruppe når det kommer til at se mobilen som et stykke værktøj der kan bruges til at skabe kontakt til omverdenen med.
I aldersgruppen 55+ svarer 4 ud af 5 af de danskere (81%) der deltog i undersøgelsen at mobilen gør dem mere sociale.
Ifølge psykolog Sanne Linke Møller, har dette noget at gøre med at apps som f.eks Facebook har givet den ældre generation en helt ny mulighed for at følge med i børnebørnenes hverdag og dette kan være grundet til at de svarer som de gør.
Bedsteforældregenerationen har jo nærmest overtaget Facebook, og det er nok en del af årsagen til, at de ser telefonen som et godt redskab til at holde kontakten vedlige. Til gengæld har de ikke samme afhængighed af at være på konstant, som vi kan se en tendens til, hos den yngre generation.
Uddrag fra undersøgelsen foretaget på Samsungs vegne:
· 66 % af danskerne synes, at deres smartphone gør dem mere sociale. 81 % af danskerne over 55 år mener, at telefonen gør dem mere sociale og 53 % af de unge mellem 16 og 24 mener det samme.
· Halvdelen (50 %) af danskerne tjekker deres telefon to gange i timen eller mere. 30 % af unge mellem 16 og 24 år tjekker deres telefoner mere end 6 gange i timen
· 67 % af danskerne svarer, at de vil føle panik, hvis de glemmer eller mister deres telefon. Her fordeler det sig sådan at 75 % af kvinderne og 59 % af mændene svarer, at de ville føle panik hvis de glemte eller mistede deres telefon.
· 51 % af danskerne mener, at telefonen distraherer dem. Blandt de unge mellem 16 og 24 er tallet 71 %, hvor kun 35 % af danskerne over 55 mener at telefonen distraherer.
Unge føler sig distraherede
Et resultat som jeg ihvertfald ikke umiddelbart havde regnet med, er at 71% af de unge imellem 16 og 24 år svarer ja til at mobilen kan være distraherende.
Dette kommer bla. til udtryk når de sidder i samtale med andre. Her svarer 65% nemlig at de ladet som om at de har lyttet til hvad en anden person har fortalt dem, men egentlig sad de og tjekkede deres telefon.
– Skærmtest: Galaxy S6 vs LG G4 vs Sony Xperia Z3+ vs Sony Xperia Z3
Sanne Linke Møller siger at det lille pling der lyder når der kommer en ny notifikation kan skabe en reaktion i hjernen der udløser dopamin, og det kan derfor være svært, ung som gammel, at lade mobilen ligge på bordet når der er indgående beskeder mm.
Som ung kan det være svært at sætte sig uden for fællesskabet, og vi ved at der blandt de unge hersker en forventning om, at man ’liker’ og kommenterer på hinandens opslag med det samme. Derfor ser vi også, at de unge har en tendens til en adfærd, de måske ikke synes er ok, men som de føler, de er nødt til at efterleve, for at opfylde venners forventninger.
Husk: Vi har tilbud på Samsung skærmbeskyttelse i vores AppsAndroid shop, og du kan her tjekke vores Samsung tilbehørspakker.
Har du brug for hjælp er du velkommen i vores Android forum.
aja det ved jeg nu ikke om det passer 8) 8)