Svindlere bruger MobilePay til at tømme Dankort

thumb swipp-vs-mobilepay

Den populære app fra Danske Bank, Mobilepay, bliver brugt i sjældne tilfælde til at rippe Dankort for penge. 

Den digitale verden er skøn, ja hele verden er skøn, og lige meget hvor vi befinder os er der altid nogen der vil ødelægge idyllen ved at overtræde loven.

Hvad enten det er grundet grådighed eller nødvendighed for overlevelse, så går det ud over os andre der holder os indenfor lovens rammer.

Sådan er det også i dette tilfælde som vi i dag skal kigge på, og denne gang er det MobilePay der er skydeskive.

 – AppLarm giver nabohjælp til alle med en smartphone

Det er nemlig sådan at MobilePay ikke kræver Nem-ID ved brug, og det giver svindlere mulighed for at bruge penge fra f,eks Dankort, ihvertfald indtil Dankortet bliver spærret.

Hvordan da?

Svindlerne køber sig til, eller aflurer de nødvendige oplysninger fra f.eks et Dankort.

Et eksempel på dette kunne være at en kammerat skriver oplysningerne ned fra dit Dankort imens du laver mad, for senere at sælge disse oplysninger til tredjepart.

 – Swipp vs Mobilepay – Swipp hæver beløbsgrænsen til 10.000 om dagen

Et andet eksempel kunne være at du får dit Dankort stjålet, men da du hurtigt opdager dette er svindlernes primære formål, næst efter at have dine oplysninger, at dit Dankort stadig ligger trygt i din pung således at du tror at alt er okay.

Når først svindlerne har oplysningerne, der kan findes på alle kort, så køber de et taletidskort og installerer MobilePay.

 – Dansk Supermarked er klar med mobilbetaling via MobilePay

Nu kan de uden problemer indtaste de oplysninger der kræves og helt anonymt handle i butikker eller med private personer, eller hæve penge i automaten med det tilknyttede kreditkort indtil det bliver spærret.

Martin Kofoed, Rigspolitiets Cyber crime center, udtaler til MetroXpress at denne fremgangsmåde ses flere steder i landet, og det som organiseret kriminalitet.

De overfører så pengene til en række medgerningsmænds MobilePay-konti. De går ned og hæver pengene i hæve-automater.

Udbyttet kan være højt, og det foregår organiseret og systematisk. I hver sag er der mindst fire-fem sigtede personer.

Ifølge Danske Banks MobilePay-division er der tale om få sager og Danske Bank overvåger problemet tæt og dækker tab der skyldes svindel.

Vigtigt: Bemærk at denne form for svindel kun kan ske hvis en anden person får fat i de oplysninger der står på dit kreditkort.

OPDATERET: Danske Bank skriver på Facebook:

MobilePay og sikkerhed! MetroExpress har i dag en misvisende artikel om MobilePay og sikkerhed. Så vi vil gerne slå fast: Med MobilePay har du som bruger samme høje sikkerhed, som hvis dit betalingskort bliver misbrugt i andre sammenhænge – og det betyder, at man får 100 % dækning, hvis man oplever misbrug.

Vi oplever i øvrigt mindre misbrug med MobilePay end med betalingskort generelt. Og i de sjældne sager, vi oplever, er det er kun små beløb, det drejer sig om.

Husk:

Du kan holde dig opdateret ved at følge os på Facebook og Google +, ligesom at vi også er at finde på Twitter og Pinterest.

Vores videoer kan du se på Youtube og du kan hente vores app via Google Play.

Har du brug for hjælp til din smartphone, smartwatch eller tablet er du velkommen i Androidernes forum

(8) kommentarer
  1. Er nu ikk helt enig i at det er sensation journalistik så sku der smøres mere på rugbrødet 😛 men jeg kan der i mod ikk se hvordan det er relevant for mig når jeg kommer her ind og vil læse om Android så heller en historie om en ny apper eller spil sorry 🙂

    1. Jamen det er vel også det som dette betyder : Ifølge Danske Banks MobilePay-division er der tale om få sager og Danske Bank overvåger problemet tæt og dækker tab der skyldes svindel” eller hvordan? Nu er der blevet tilføjet et citat fra Facebook men det var da unødvendigt for i bund og grund betyder de to sætninger der samme gør de ikke?

      1. “Få sager” kan jo ligesom være hvad som helst, og stadig skræmme folk. Hvorimod det at sammenligne det med det almindelige betalingskort sætter det i kontekst af noget folk har brugt altid, og der frygter vi (generelt) ikke svindel.

        Jeg synes vi skal bevæge os væk fra sensationsjournalistik som denne artikel er skræmmende tæt på at være når der ikke bliver præsenteret alle fakta.

        1. har læst den originale historie på metroxpress og sys da at den her historie er knap så skræmmende som den originale. og i slutning bliver man (jeg) lidt beroliget med ordene: Vigtigt: Bemærk at denne form for svindel kun kan ske hvis en anden person får fat i de oplysninger der står på dit kreditkort.

          OPDATERET: Danske Bank skriver på Facebook:

          MobilePay og sikkerhed! MetroExpress har i dag en misvisende artikel om MobilePay og sikkerhed. Så vi vil gerne slå fast: Med MobilePay har du som bruger samme høje sikkerhed, som hvis dit betalingskort bliver misbrugt i andre sammenhænge – og det betyder, at man får 100 % dækning, hvis man oplever misbrug.

          Vi oplever i øvrigt mindre misbrug med MobilePay end med betalingskort generelt. Og i de sjældne sager, vi oplever, er det er kun små beløb, det drejer sig om.

          men noget helt andet så sys jeg at det er forkert at og printe (til appsandroid) en historie der lifrem gir tip til hvordan man kan svindle 🙁

Skriv kommentar
account_circle
email