En netop frigivet rapport viser at størstedelen af malware på mobile enheder stadig “kun” er phising og scams.
I og med at aktiviteterne vokser på vores smartphones, vil hackere og tyve selvfølgelig få øjnene op for det, og komme op med nye metoder til at tjene penge på.
I og med at Android er en åben platform er der selvfølgelig flere muligheder for at angribe de smartphones og tablets der kører Android, sat op imod f.eks Apple`s lukkede platform iOS (almindelige scams via f.eks hjemmesider og apps kan også sagtens forekomme på iOS).
Google tager det dog seriøst, og fra Android 4.2 bliver sikkerheden forbedret.
En ny rapport viser at kriminaliteten stiger, men de fleste af truslerne er stadig scams og spams, altså ikke “noget alvorligt”.
De viser sig ofte i forklædning af at være legale apps, nogle af jer husker måske batteri update app`en der var ret godt lavet.
Disse apps er selvfølgelig farlige, men hvis ikke vi trykker på dem, så kan de ikke gøre os noget.
Derfor er det altid vigtigt ikke at installere apps som ikke er fra Google Play, medmindre du er sikker på at de kommer fra en godkendt kilde.
– ferietips – hvordan kan jeg sikre min smartphone i ferien?
Inde under dine indstillinger – programmer – her har du mulighed for at sætte et hak ved at din smartphone eller tablet gerne må installere apps der ikke kommer fra Google Play. Sørg for at det hak ikke er sat, især hvis du har børn der engang imellem spiller på din smartphone.
Det er ogsdå altid en god idè at have en antivirus-app installeret. Jeg bruger f.eks Norton Mobile og tablet antivirus (mener også at Høy bruger den) , men der findes mange der kan det samme og mere til.
Faktisk er Android i sig selv ret sikkert, det er først når vi giver en app mulighed for at kommuniukere med andre dele af vore enhed, at det bliver farligt.
Du kan læse anmeldelser af Android antivirus-apps her.
Du kan læse hele den nye rapport her.