4 lystfisker apps til flere fisk på krogen

Der skal tid og øvelse til at blive en god lystfisker, det ved enhver hvis hjerte banker for fiskeriet. Men derfor kan man nu godt gøre det lidt lettere for sig selv! De 4 udvalgte apps nedenunder er uundværlig hjælp til at finde fisken. God fornøjelse og knæk og bræk!

Forsvarets Center for Operativ Oceanografi (FCOO)

Den præcise vejrudsigt

fcoo

https://www.fmi.dk/fcoo

Når du vil have en vejrudsigt du kan stole på! Glem DMI eller hvad du nu er vant til at bruge, FCOO er fremover din sikre vejr app. FCOO står for “Forsvarets Center for Operationel Oceanografi” eller lidt nemmere: FCOO.

FCOO er en suveræn vejrudsigt, der viser alt du som fisker kan have interesse i. Du kan blandt andet nemt se nedbør, vandtemperatur, strøm og vind, som er særlig anvendeligt til let spinnegrej eller med fluestangen (guide til fluefiskeri her). Data vises på meget lokalt niveau, så du fx kan se forskelle i strøm og vind med kun få kilometers afstand.

Vejrudsigterne kan fås som korte eller mellemlange udsigter. Du kan fx vælge at se vejrudsigten 3 timer frem, for at se om vinden bliver ved med at være den samme.Vigtigst af alt, så er FCOO meget præcis og tager næsten aldrig fejl. Det er måske også meget godt hvis den bruges af forsvaret. Med FCOO er du helt sikkert meget bedre stillet end hvis du bruger DMI (hvem gør det?).

FCOO er dog sådan set ikke en app, men selve det interaktive kort kan tilføjes som genvej på din startside på mobilen. Når du så åbner genvejen går du direkte til kortet.

Bedømmelse: 5/5 stjerner

FCOO er helt uundværligt til fisketuren, med den mest præcise vejrudsigt du kan finde. Muligheden for at forudse strøm og nedbør er virkelig guld værd når fisketuren skal planlægges.

Fishbrain

App’en der kan det hele

fishbrain

Til Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fishbrain.app&hl=da

Facebook for lystfiskere, med Google Maps søkort, er nok den bedste måde at beskrive Fishbrain. Appen er meget populær med 15000 fiskere der bruger den, bare i Københavns-området, hvor undertegnede fisker. Fishbrain er ikke ulig den danske app Fangstjournalen (se nedenunder), men med pænere brugerflade og flere funktioner.

Feedet er omdrejningspunktet i Fishbrain. Her kan du se andre fiskeres fangster, enten fordi du følger dem, eller fordi de fisker i dine foretrukne områder eller fordi de fisker med samme metoder (fx jerk eller surfcasting). Det ligner meget Facebook og Instagram (mon Fishbrain håber på at blive solgt til dem?). Post et billede af fangsten og du får masser af likes.

Fishbrain er dog ikke kun flotte billeder, men også data på fangster. Når du fanger en fisk, kan du vælge at indrapportere denne til Fishbrain, der så tilføjer den statistikken for dit område, hvis du altså giver den lov. Man kan nemlig godt indrapportere hemmeligt, så dine yndlings spots ikke bliver afsløret. Fishbrain har også brugergenerede søkort med dybder. Igen afhænger dette af brugernes input.

Når du tilføjer en fisketur i loggen, får du mulighed for at tilføje placering, enten generel eller præcis. Det er så forskellen på fx Slusen i København (præcis) eller Sydhavnen (generel).

Bedømmelse: 5 / 5 stjerner

Fishbrain er en super fed app, men de rigtig brugbare funktioner som visning af fangster på kort og dybdekort er kun tilgængelig i den betalte udgave, der koster 59 kr om måneden, med rabat for køb for et år.

Fangstjournalen

Den gode gerning

fangstjournalen

Til Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.dalsgaarddata.angler

Fangstjournalen er app’en for dig, der vil gøre en god gerning, men stadig have mulighed for at prale med fangsten! Det er nemlig DTU Aqua der står bag appen og indsamler oplysninger om fiskebestande gennem de fangstrapporter brugerne indsender. Disse data bruges i DTU Aquas plejearbejde for eksempel i form af udsætninger af ørred-yngel i danske vandløb. Det er derfor bestemt i alles interesser at give en hånd med, så fiskeplejen kan målrettes der hvor der er brug for det.

Hvad får jeg ud af det, spørger du måske, men bare rolig, der er bestemt gode ting at hente i Fangstjournalen for den seriøse fisker. Det ligger nemlig i navnet at appen fungerer som fangstjournal, både for dig personligt og for alle de 10.000 aktive brugere. Alle fangster der indrapporteres tilføjes fangststatistikken for det sted fisken er fanget. Derved kan du alle altså tjekke opdaterede fangster på dine fiskespots. Har du ikke lyst til at dine bedste spots skal blive overrendt, har du dog mulighed for at indrapportere en fangst anonymt.

Bedømmelse: 2/5 stjerner

Fangstjournalen udfører et vigtigt arbejde for DTU Aqua, men den mangler altså lige lidt i forhold til rigtig at motivere til at bruge den. Brug den fordi du i sidste ende hjælper dig selv med fiskeplejen.

Deeper

Revolutionerende fishfinder (Fish Deeper) på mobilen

deeper

Til Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fridaylab.deeper&hl=en_GB

Deeper er en revolutionerende fishfinder, der tryller din fiskestang om til et ekkolod med et snuptag. Deeper er egentlig en lille rund plastik dims på størrelse med en tennisbold, der kan kastes ud for enden af snøren eller sættes fast på din jolle eller kajak. Tilbage sender den så sonar og ekkolod der fortæller dig alt om hvad der gemmer sig i dybet. Fuldstændig som et rigtig ekkolod.

Det er i sig selv blæret, men hvor Deeper spiller max, er at du kan se resultaterne lige på din smartphone eller tablet. Du har altså altid et ekkolod ved hånden, uanset om du fisker fra kysten eller båden.

Fishfinder appen giver et ret flot og detaljeret billede af både bund og fisk og har en række andre gode funktioner, som muligheden for at pejle egne søkort og se vejrudsigt. Køber du den billigste model “Deeper Start” får du dog mindre detaljerede resultater, men til en pris på 800 kr, kan man heller ikke klage over så billig en fishfinder.

Bedømmelse: 5/5 stjerner

Deeper har revolutioneret markedet for ekkolod og fishfinders. Selv om appen ikke kan fungere uden selve Deeper fishfinderen, så har vi taget appen med her, bare fordi den er så super fed.

Indlægget blev bragt af Erik, som er ivrig lystfisker og blogger, blandt andet på Københavns bedste lystfiskerside, Oceankaj.dk. Her kan du læse meget mere om fiskeri i havnen, fiskegrej som fiskehjul og gode tips til sæsonens fisk.

Bruger du eller kender du selv til flere gode apps til lystfiskeri, er du meget velkommen til at dele dem i en kommentar herunder.

(1) kommentar
Skriv kommentar
account_circle
email