Test af Samsung Galaxy S6.
Vi har testet Samsung Galaxy S6 og vil i anmeldelsen komme ind på både fingeraftrykslæseren og pulsmåleren, samt skærmen mm.
Vi starter med lidt fremhævede specs og hopper derefter til anmeldelsen.
Samsung Galaxy S6 fremhævede specs:
- 5.1″ Super Amoled skærm (opløsning: 1440 x 2560 pixels, ppi 577).
- Corning Gorilla Glass 4.
- 32/64/128 GB intern hukommelse.
- Android 5.0.2 Lollipop.
- Exynos 7420 (1.5 GHz quadcore + 2.1 GHz quadcore CPU).
- Mali T760 GPU.
- 3 GB RAM.
- 16 MP kamera bagpå og et 5 MP kamera på fronten.
- IR fjernbetjening.
- Fingeraftrykslæser og pulsmåler.
- Vægt: 138 gram.
- batteri: 2550 mAh.
Vigtigt: Vores anmeldelser består ofte af en del videoer og da disse er en del af anmeldelserne skal du se dem for at få det fulde overblik.
Udseende:
Lad os sige det med det samme. Samsung Galaxy S6 er sammen med Galaxy S6 Edge de første smartphones fra Samsung der kan konkurrere med andre topmodeller som Sony Xperia Z3 om at være den bedste designede smartphone.
Væk er plastik-designet vi så på sidste års Galaxy S5 og forrige års Galaxy S4, og vi står i hånden med et produkt der har glas på både front og bag (beskyttet begge steder af Corning 4) og en ramme af aluminum, og tankerne bliver ledet hen på Sony Xperia Z3, hvilket er yderst positivt.
Designet er det samme som vi ser på broderen Galaxy S6 Edge, og den eneste forskel er at S6 Edge har en skærm der går ud over kanterne.
Designet er godt nok ikke vandtæt som på Sony´s topmodeller, og som Samsung introducerede på SGS5, men til gengæld har Samsung brugt 6013-aluminium istedet for 6063-aluminium der normalt bruges til smartphones.
6013-aluminium bruges til fly og mountainbikes, og idet der både er Gorilla glas 4 på for og bagside er der altså tale om smartphone der på papiret er ret modstandsdygtig overfor ridser og slag.
På bagsiden sidder kameraet og blitzen og under blitzen sidder pulsmåleren.
På den højre alu-kant har vi tænd/sluk knappen der er placeret længere nede imod midten end hvad Samsung tidligere har gjort. Dette betyder i praksis at de fleste kan tænde og slukke Galaxy S6 (forkortet til SGS6) med én hånd.
Under tænd/sluk knappen sidder indgangen til Nano-SIM kortet, og desværre kan det ikke lade sig gøre at prikke dette ud med en tandstikker eller lignende som man f.eks kan på LG G2. Derfor har Samsung vedlagt et lille stykke værktøj der er beregnet til dette i salgsæsken, så pas godt på det.
Galaxy S6 fra siden
På venstre side sidder volume op og ned, og da disse er placeret med lidt mellemrum imellem dem er det nemt at finde ud om du trykker på den ene eller den anden.
Øverst sidder den infarøde sensor der kan bruges til fjernbetjening og nederst sidder det 3.5 mm Jackstik, micro USB stikket, samt højtaleren.
– Test af Samsungs trådløse oplader til Galaxy S6
Normalt foretrækker jeg at Jackstikket sidder øverst, men hvis du ofte går med din SGS6 i forlommerne på dine bukser og placerer den med hovedet nedad og med skærmen ind imod dit ben, så passer det med at Jackstikket sidder det rette sted og du holder samtidig korrekt på SGS6 når du hiver den op af lommen.
Flere producenter er begyndt at palcere jackstikket under bunden, blandt andet også LG på deres LG G4.
Galaxy S6 front
Foran har vi skærmen og herunder den den fysiske hjem-knap der fungerer som både hjem-knap og fingeraftrykslæser, og ved siden af denne har vi multitasking og tilbage-knapperne.
Trykker jeg lidt hårdt med begge hænder på SGS6 er der ikke noget der giver sig og jeg er yderst tilfreds med både kvaliteten af designet, samt udseendet.
– Spar 150 DKK på vores Invisible tilbehørspakke til Galaxy S6 (original trådløs oplader, skærmbeskyttelse og transparent cover)
Den ligger godt i hånden og har ikke den samme skarpe kant som Galaxy S6 Edge og jeg har ikke tabt den eller lignende under brug.
SGS6 har ikke mulighed for micro SD-kort og batteriet er ikke lige sådan til at tage ud, hvilket der nok er nogen der utilfredse med. Personligt er dette ikke så vigtigt for mig hvis der blot er nok hukommelse og i og med at batteriet ikke lige sådan pilles ud bliver mobilen det mere solid.
Samsung Galaxy S6 dansk unboxing og kig på designet (og vs Xperia Z3)
Kamera:
Samsung Galaxy S6 kommer med et primært kamera på 16 MP og det er muligvis det hurtigste kamera jeg har prøvet på en smartphone. Autofokus er nemlig virkelig hurtig, og selvom det ikke er alle billeder der bliver klare og skarpe, så bliver langt størstedelen brugbare.
Som altid er der masser af effekter at vælge imellem og du kan både skyde billeder i “tegnefilms-mode” eller “gråtone-mode” mm.
Effekter
Du har mulighed for at bruge volume op og ned som shutter, og hvis du finder dette træls (og det kommer du til), kan du i dine kamera-indstillinger ændre deres funktion således at du f.eks kan bruge dem til at zoome med.
Lydstyrke-knapperne er dog ikke de eneste knapper der er integreret med kameraet og en fed funktion er at du ved at trykke hurtigt 2 gange på hjem-knappen i løbet af ét sekund har åbnet kameraet.
Billeder: Se masser af billeder taget med SGS6 her.
Jeg har i test-perioden ikke haft behov for at have et ekstra med mig når de vigtige øjeblikke skulle gengives og leder du efter en kamera-mobil kan SGS6 godt anbefales.
Kameraet i SGS6 og S6 Edge kan dog ikke hamle op med kameraet i Xperia Z3 og Xperia Z3 Compact når det kommer til at lukke lys ind i praksis, og det er tydeligt på billederne herunder (der er taget lige efter hinanden i samme rum og uden effekter) at kameraet har brug for blitz i mørke omgivelser.
Billederne er blevet komprimeret så de ikke fylder så meget, så kvaliteten er bedre i praksis. Pointen med billederne er ikke at vise kvaliteten, men kun hvor meget lys der bliver lukket ind.
SGS6 i mørkt rum
Xperia Z3 i mørkt rum
Video-optagelse har du selvfølgelig også mulighed for, og du kan optage videoer i 4K hvis du ønsker dette, samt kan du optage i slow motion mm.
Både lyd og billede er godkendt, og jeg er især imponeret over hvor gode videoerne bliver selvom der bliver zoomet lidt ind. En rigtig brugbar funktion er muligheden for “selektiv fokus” der gør at du live kan bestemme hvor i videoen fokus skal være.
SGS6 slow motion optagelse
Alt i alt har oplevelsen med kameraet været virkelig god og vi er ved at være derhenne hvor et ekstra kamera er unødvendigt.
Brugerfladen:
Galaxy S6 kommer fra start med Android 5.0.2 med Samsungs brugerflade, TouchWiz, oven på, og du kan herunder se lidt screenshots fra brugerfladen som vi kommer lidt mere ind på i afsnittet længere nede hvor vi kigger på hvordan SGS6 virker i praksis.
Brugerfladen ligner meget den på tidligere modeller, men som noget helt nyt giver Samsung os nu lov til at deaktivere de apps vi ikke bruger (bloatware), ihvertfald en del af dem. Du kan ikke afinstallere dem, men deaktivere dem.
F.eks kan du deaktivere S-Health hvis du ikke ønsker at holde styr på dine skridt og tabte kalorier mm.
Deaktivering af apps
Tilføje widgets
Widgets
SGS6 tastatur
SGS6 statusbar
Multi window (popup video)
Peel fjernbetjening
Praksis:
I løbet af test-perioden har jeg ikke én eneste gang måtte afbryde et opkald grundet dårlig lyd eller dårlig forbindelse, og det samme gælder når jeg har været på 4G eller WIFI.
Lyden under opkald er fin og du kan f.eks vælge at SGS6 skal ringe op til den person du har på skærmen hvis du løfter den op til øret.
Bluetooth og NFC er også blevet tjekket igennem og her er jeg heller ikke faldet over nogle sygdomme af nogen slags.
Galaxy S6 kommer med en IR der sidder på toppen og denne fungerer upåklagelig i praksis. Det tog ikke lang tid at oprette forbindelse til vores Sony-TV, og ikke bare har du altid en TV-oversigt ved hånden, men du har også altid en fjernbetjening.
Ønsker du det, så kan du vælge at fjernbetjeningen skal være synlig når du trækker din statusbar ned.
IR remote
SGS6 kommer med en 5.1″ Super Amoled skærm med en opløsning på 1440 x 2560 pixels, og sammen med masser af lys giver det en af de flotteste skærme, hvis ikke den flotteste skærm, jeg til dato har set på en smartphone.
Alt på skærmen står super skarpt og det er en sand fornøjelse at se film og spille spil på SGS6. Skal der ses film mangler der desværre de frontale stereohøjtalere vi ser på andre top-modeller, men lyden er faktisk i den gode ende af skalaen alligevel, trods dette.
Samsung har smidt ekstra meget lys i skærmen på SGS6, og sammen med den høje opløsning og et batteri der er mindre end på forgængeren SGS5, så er batteritiden rent ud sagt ikke særlig imponerende.
Husk: Du kan altid få gratis hjælp i Androidernes forum.
Jeg har strøm nok til én dags brug, men heller ikke mere. Opholder jeg mig i solskinnet og skærmen bruger meget lys bliver batteriet spist forholdsvis hurtigt og man får næsten stress af at se hvor hurtigt batterimåleren tripper nedad.
Det har Samsung dog taget højde for og hvis du bruger den vedlagte oplader kan du fylde SGS6 helt op med juice på lidt over 2 timer, hvilket er ret hurtigt for en fuld opladning.
Derudover har du også mulighed for at bruge strømsparende tilstand eller ultra strømsparende tilstand hvor skærmen bliver sort/hvid.
Ultrastrømsparetilstand
Samsung har i deres version af Android Lollipop fjernet muligheden for at oprette flere brugere, men privat tilstand kan bruges i nødstilfælde.
Privat tilstand
Da vi testede Galaxy S5 brokkede jeg mig over fingeraftrykslæseren på denne, og måden hvorved man skulle aflæse sine fingeraftryk. Man skulle nemlig glide sin finger hen over scanneren og dette bevirkede at det nærmest var umuligt at låse den op med én hånd.
– Shop nyt: Tilbud på covers og trådløse opladere til Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 kommer også med en fingeraftrykslæser, og i forhold til den fingeraftrykslæser Samsung benyttede på Galaxy Note 4 og Galaxy S5, er de nu nået i mål.
Den fungerer nemlig hver gang og jeg mener virkelig hver gang, og du kan herunder i videoen se når vi viser hvordan den virker.
SGS6 – test af pulsmåler og fingeraftrykslæser
Den første uge jeg testede SGS6 genstartede jeg den ikke en eneste gang og den havde ingen problemer med at følge med. Den blev ikke træg eller lignende, og både apps og menuer åbner sig hurtigt og uden hakkeri af nogen slags.
Der kan godt forekomme lidt lag når jeg presser den, men ikke mere end på andre mobiler og som du kan se herunder i videoerne klarer SGS6 sig ganske godt i benchmark.
SGS6 vs S6 Edge vs Z3 – Quadrant
SGS6 vs S6 Edge vs Xperia Z3 – Antutu
Konklusion:
Siden vi testede Galaxy Note 3 er der ikke ét produkt fra Samsungs hånd vi har givet 6/6 stjerner. Den buede Galaxy S6 Edge kom heller ikke helt i mål, men landede på 5/6 stjerner, og det der trak lidt i anmeldelsen af S6 Edge var at vi personligt ikke var så glade for den buede skærm og så var den for dyr.
Da Galaxy S6 ikke har buet skærm og er billigere, fortjener den ikke blot vores “AppsAndroid.dk anbefaler” diplom, men også topkaraktér.
Galaxy S6 er Samsungs hidtil bedste smartphone og skuffer hverken på design eller performance.
Vi giver hermed Galaxy S6 vores højeste udmærkelse.
Anbefaler diplom
Hvis der skulle siges noget negativt om Galaxy S6 ville det være at designet ikke er vandtæt, batteritiden kunne godt have været lidt længere, og så ville jeg gerne have haft to frontale højtalere så jeg kunne film i stereo. I og med at designet til gengæld er yderst robust, og at den kan oplades på kun 2 timer, og SGS6 både har pulsmåler og fingeraftrykslæser, samt et virkelig godt kamera, så opvejes disse mangler.
Samsung Galaxy S6 understøtter trådløs opladning, og vi har både den sorte originale oplader til SGS6 og S6 Edge, samt den hvide oplader på lager i AppsAndroid shop. Vi har også masser af originale covers til Galaxy S6.
Galaxy S6 – så nåede Samsung i mål.
Når vi anmelder produkter tager vi også prisen med i betragtning. For 5 år siden, da vi startede med at anmelde produkter (i starten anmeldte vi kun applikationer) gav vi både en karaktér for brugbarhed generelt og en karaktér for produktet “til prisen”. Efter flere henvendelser fra vores brugere har vi dog droppet dette og giver altså nu kun én samlet score. Dette betyder at vi godt kan have et virkelig lækkert funktionsdygtigt produkt der på grund af prisen ikke opnår 6/6 stjerner.
NB: Husk at du altid kan få hjælp i vores Android forum.
Et produkt der opnår 6/6 stjerner er altså lige med et produkt der er pengene værd og dette er vores oplevelse af Galaxy S6.
Masser af fede funktioner pakket ind i det lækreste design.
Galaxy S6 pris i skrivende stund:
- 32 GB: 5.495 DKK
- 64 GB: 6.495 DKK
- 128 GB: 7.300 DKK
Vurdering: 6/6
læske fed mobil er skide glad for at jeg købte den frem for edge 😀 😀
men for helgoland det er mange penge at sku af med for en smartphone 🙁
Skal skal ikke skal skal ikke 😛
Skal 8) 😛
Selvfølgelig skal 🙂 og når nu Høy kaster 6 stjerner efter den er der vel ikke så meget at være i tvivl om længere. Tester i ikke nogle af de covers man kan få til SGS6?
må indrømme at jeg ik kan se hvorfor der er noen der ikke synes at testen er ok.jeg er slet ikke expert på dette område men jeg har ikke stødt på bedre danske anmeldelser end dem Høy skriver (fedte fedte). får man en bonus for at fedte 😀 😀
Tak HR. Høy. Nydelig Test . 8)
Hahaha der er nu ikke meget HR over mig, men tak 🙂
super kanon test af SGS6 mange tak Høy.du har lige overbevist mig om at dette skal være min næste smartphone 8) 8)
Finder det også lidt utroværdigt at sgs5 får 4 stjerner og sgs6 får 6 stjerner når det er komplet samme telefon på nær at designet har fået et pust 🙁
Hvad med at læse op på ting inden du kritisk langer ud? Der er milevidt imellem de to mobiler så slap nu lige af med alt det negative tanker om ting du ikke har sat dig ind i.
Du må da have drukket af natpotten igen… Der er MANGE forbedringer fra S5 til S6!
vil hellere ha s6 edge men sgs6 er da osse lidt fed 🙂
Altid en fornøjelse at læse dine anmeldelser 8) thumbs up 😀
Bestilt 😛
Tak for en god og ærlig anmeldelse men hvordan kan det være at du giver den 6 når andre giver den 5?burde i anmeldelere ikke være enig over hele linjen?
hvis alle testere var enige så vil det sgu da bli noet kedsommelige at læse anmeldelser 😛
angående testen er jeg som altid positiv de er goe jeres anmeldelser og i skal bare fortsætte i den dur. jeg vil gern høre om der er forskel på skærmen på sgs6 og Edge eller om det er præcis samme skærm og præcis samme lysintensitet?